De passie voor het buitenkoken en daarbij het gebruik van een BBQ. Dat is waar het allemaal jaren geleden mee begon.

Het gevolg was dan ook het uitproberen van de vele soorten barbecues, er mee te experimenteren en hun verschillende aanpakken onder de knie te krijgen. Daarbij probeerden we vele recepten uit en hadden successen maar ook af en toe eens een gerecht dat faalde. Dat was onze eerste grote stap in de wondere wereld van het barbecueën.

Op avontuur.

Het avontuur ging verder om al die technieken toe te passen op mooie producten en zo fantastische creaties op de barbecue klaar te maken. We haalden veel inspiratie uit allerlei boeken en bij mede-barbecue fanaten. Al snel kwamen we erachter dat als je barbecue zegt, je niet zonder smaakmakers kan. Dit begint bij het gebruik van de juiste kwalitatieve houtskool en gaat zo over naar het juiste rookhout te gebruiken. Maar daarnaast is misschien wel dé smaakmaker, de gebruikte kruiden.

Hiervoor bestaan ook weer tal van recepten en samenstellingen die we hebben gevolgd en toegepast om zelf aan de slag te gaan. Dit had wel als resultaat een kast vol individuele kruiden van de basis tot het meest exotische. De kruidenkast puilde letterlijk uit! Herkenbaar, niet?

Daarom probeerden we al eens een voorgemaakte rub uit. Gaande van de echte zoet en zoute Amerikaanse rubs tot een standaard BBQ rub uit de supermarkt. De een was al beter dan de andere, maar telkens misten we iets. Veel rubs bestonden immers uit te veel zout, te veel suiker, te veel van hetzelfde.

The Rub Club.

We dachten toen: ‘wat als we nu een aantal kwalitatieve rubs ter beschikking hebben die individueel per gerecht kunnen gebruikt worden maar ook onderling gemengd kunnen worden?’ Het leek ons een ideale oplossing. Zo kwamen we terecht bij The Rub Club. Het idee van hoogwaardige en kwalitatieve kruiden te gebruiken in kruidensamenstellingen met telkens een unieke twist, was exact hetgeen we zochten. Tevens met het oog op een laag zoutgehalte wat maakt dat je de ideale rubs hebt.

Met de rubs van The Rub Club heb je alle smaken in huis om stevig uit te pakken op je volgende barbecuefeestje en zelfs in je klassieke keuken.

Winkelwagen
Scroll naar top