Goosebumps Cabbage

Verrassend, lekker en ook nog gezond! De TRC Bomb. Witte Kool gevuld met kippendijen en de Goosebumps #3, een echte aanrader!

#03 Goosebumps

Benodigdheden

  • Je favoriete bbq met de setup indirect grillen
  • Je favoriete houtskool
  • Kernthermometer
  • Appel rookhout snippers (handje vol)
  • Aluminiumfolie
  • Scherp mes

Bereidingstijd

Lastig in te schatten, de een is sneller dan de ander….Trek hier gewoon lekker een uurtje of 4,5 voor uit (dit is incl. 3-4uur baktijd) doe het vooral lekker op je gemak!

Boodschappenlijst

 

  • 4 Kippendijen (ca. 450 gram)
  • 1 Grote witte kool
  • 1 wortel
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 Serehstengels
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • sap van een halve citroen
  • snufje peper en zout
  • Klein bosje peterselie (fijngehakt)
  • Rub: 1, 5 el Goosebumps #03

Serveer eventueel met een aardappeltje of rijst.

Aan de slag!

  1. Steek de bbq aan met setup indirect op 150 graden.
  2. Week het rookhout alvast in water.
  3. Snijd de kip in stukken van ongeveer 2 cm en doe hier 1 el Goosebumps # 3 bij en masseer vervolgens de rub door de kippendijen en laat dit intrekken.
  4. Snijd de bovenkant van de witte kool af en hol deze uit met een scherp mes. Houd het binnenste van de witte kool daarbij apart. Het uithollen is best even een klusje, neem hier dan ook rustig de tijd voor. Hoever moet je de witte kool precies moet uithollen zodat de vulling erin past?,dit kan op gevoel of test dit door de inhoud te meten dmv water. Ongeveer 600 ml moet erin passen zodat je zeker weet dat alle vulling past.
  5. Snipper de rode ui en snijd de wortel en paprika in blokjes.
  6. Bak de rode ui, wortel en paprika samen met een 0,5 el Goosebumps #3 even kort aan.
  7. Doe de kippendijen in een kom en doe hier de kort gebakken groenten bij en meng goed door.
  8. Doe vervolgens deze vulling in de wittekool en druk wat aan.
  9. Kneus de serehstengel door er met de achterkant van een mes een paar keer op te slaan en steek vervolgens in het midden van de vulling. Steek als laatst de kernthermometer tot in het midden van de vulling.
  10. Wikkel de witte kool in met aluminiumfolie, laat hierbij de bovenkant wat open.
  11. Voeg het appel rookhout toe aan de kolen en plaats daarna de TRC Bomb op het grillrooster van de bbq voor de duur van ongeveer 3-4 uur.
    TIP: Mocht je de witte kool wat instabiel op het rooster staan leg hier dan wat aluminiumfolie omheen zodat deze niet om kan vallen.
  12. Maak de salade alvast. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kom en roer goed door, doe hier de apart gehouden witte kool bij en meng goed door. Dek af en zet in de koelkast.
  13. Wanneer de TRC Bomb een kerntemperatuur van 74 graden heeft bereikt is deze klaar en mag van de bbq. Neem een groot bord/plateau en serveer de TRC Bomb op de salade.
    TIP: Voor een nog mooiere presentatie, vervang de serehstengel even voor een nieuwe.
  14. Snijd de TRC Bomb aan tafel in vieren, dit willen je gasten namelijk echt missen ! Enjoy!

Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.

Winkelwagen
Scroll naar top