St Patrick TonyStew & Fries

Op St. Patricks day hebben wij van het bekende Ierse Guinness draught stout, een lekkere TonyStew met Varkenswangen gemaakt. Het feest is helemaal compleet met wat huisgemaakt friet/patat eronder!

#01 Tonyrub

Benodigdheden

  • Je favoriete bbq met setup indirect grillen.
  • Je favoriete houtskool.
  • Dutch Oven / Braadpan
  • Houten lepel
  • Frituur/airfryer

Bereidingstijd

Lastig in te schatten, de een is sneller dan de ander….Trek hier gewoon lekker een uurtje of 5 voor uit (dit is incl. 3 – 4 uur sudderen).

Boodschappenlijst

 

  • 1 kg varkenswangen
  • 2-3 grote uien
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 3 kruidnagels
  • 2 grote laurierblaadjes (of 4 kleintjes)
  • 1 el tomatenpuree
  • 500 ml Guinness draught stout
  • 1 el dikke appelstroop
  • 250 ml kippenbouillon
  • Klont boter om te bakken
  • Neutrale olie om te bakken
  • Zout en peper (van beide een snuf)
  • Je favoriete friet / aardappelen indien je ze zelf wilt maken
  • Rub: 1 el Tonyrub #01

Aan de slag!

  1. Steek de bbq aan indirect op 160 graden.
  2. Zet de dutch oven alvast op de bbq zodat deze heet kan worden.
  3. Maak de kastanjechampignons schoon en snijd deze in plakjes.
  4. Schil en snijd de uien in halve ringen.
  5. Snijd de varkenswangen in stukken van ongeveer 2 cm.
  6. Bak in wat boter en olie in de DO de ui glazig, doe hier de varkenswangen , tomatenpuree,Kastanjechampignons, peper en zout bij en bak mee totdat de varkenswangen iets kleur hebben.
  7. Doe vervolgens een scheut bier in de pan en roer/schraap met de pollepel de aanbaksels wat van de bodem van de pan.
  8. Doe de rest van het Guinness bier, kippenbouillon, kruidnagel, laurier en appelstroop en Tonyrub # 1 bij en roer door totdat de appelstroop is opgelost.
  9. Laat nu 1-2 uurtjes met deksel pruttelen, vervolgens nog 1-2 uur zonder deksel.
  10. Wanneer de Stew mooi ingedikt is ie klaar, af en toe even roeren en proeven tot wanneer de TonyStew een mooie dikte heeft. De pan en stew is warm genoeg, je hebt nu alle tijd om de friet af te bakken! Serveer de Stew over de friet.Enjoy!
    Tip: Doe er een lekkere klodder mayo en wat ingelegd mosterdzaad op voor de finishing touch.

Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.

Winkelwagen
Scroll naar top