TRC Hamburger

Een lekkere sappige hamburger van de bbq op een eigen gemaakt hamburger broodje mag natuurlijk niet ontbreken! Combineer dit met het recept van TRC Bun en wacht de complimenten van je gasten rustig af.

#02 Burnout

Benodigdheden

  • Je favoriete bbq met setup direct grillen.
  • Je favoriete houtskool.
  • Keukenweegschaal

Bereidingstijd

Lastig in te schatten, de een is sneller dan de ander….Trek hier gewoon lekker een uurtje voor uit (dit is exclusief bereidingstijd TRC Buns) doe het vooral lekker op je gemak!

Dag van tevoren

  • Meng de Burnout #2 alvast met het gehakt zodat de smaken nog beter intrekken.
  • De TRC Buns kunnen een dag van tevoren gemaakt worden. Verwarm ze vlak voor serveren wel even op de bbq.

Boodschappenlijst

 

  • 600 gram Rundergehakt (150 gram per hamburger x het aantal hamburgers je wilt maken).
  • 2 Tomaten
  • 1 Komkommer
  • 1 Grote rode ui
  • 1 Sla (wij hebben voor een krulsla gekozen)
  • Pakje cheddar kaas (plakjes)
  • Pot augurken
  • Scheutje olie
  • Rub: 2 el Burnout #02

TRC hamburgersaus

  • 5 el Mayonaise
  • 1 tl Goosebumps #03
  • scheutje olie.
    1. Doe een scheutje olie in de pan en verwarm deze een beetje.
    2. Voeg hier 1 tl Goosebumps #03 aan toe en laat dit al roerend wat oplossen. Laat iets afkoelen en roer door de mayonaise. Enjoy!

Aan de slag!

  1. Steek de bbq aan. direct grillen op 200 graden.
  2. Meng het gehakt met de Burnout #2 en verdeel mbv de keukenweegschaal in porties van 150 gram. Draai eerst een bal in druk vervolgens met de hand tot een hamburger. (Wij houden de maat van de TRC Bun aan).
    Tip: Maak in het midden van de hamburger een kuiltje van 4-5 cm. (dit voorkomt dat de hamburger niet gaat opzwellen maar mooi plat blijft)
  3. Was de sla indien nodig en scheur wat bladeren af. zet even apart.
  4. Snijd alvast de komkommer, tomaat, augurk en rode ui in dunne plakken en zet even apart.
  5. Snijd de hamburgerbroodjes alvast doormidden.
  6. Bak nu de hamburger aan de ene zijde ongeveer voor 3 min, keer de hamburger om en grill ze vervolgens nog 1 minuut. Leg nu op iedere hamburger een plakje cheddar kaas op de hamburgers zodat deze een beetje kan smelten.
  7. Bak de hamburgerbroodjes op laatste moment nog even mee met de hamburgers zodat ze warm zijn en voorzien van een mooi grillstreepje.
  8. Nu gaan we de hamburgers opbouwen!
    Broodje > Sla > Hamburger( met kaas) > Tomaat, komkommer, rode ui > Sauzen > Broodje
    Tip: Door een stoer mes, grote prikker of tak rozemarijn in de hamburger te prikken kan je pronkstuk niet omvallen.

Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.

Winkelwagen
Scroll naar top