TRC Thai Saté

Saté kan natuurlijk niet ontbreken tussen onze recepten dus we hebben er eentje gemaakt. En wat voor eentje zeg! We wensen je alvast een hele fijne vakantie want je waant je heel even in Azië na het maken van dit recept!

#07 ThaiRub

Benodigdheden

  • Je favoriete bbq met setup direct grillen.
  • Je favoriete houtskool.
  • Satéstokjes
  • Aluminiumfolie
  • Optioneel: kernthermometer

Bereidingstijd

Lastig in te schatten, de een is sneller dan de ander….maar met en uurtje kom je er wel!

Voorbereidingen dag van tevoren
Breng de Rub bij voorkeur een dag/avond van tevoren aan. Mocht je in het bezit zijn van een vacumeer machine is dit ook aan te raden te gebruiken voor dit recept.

Boodschappenlijst

  • 800 gram Kippendijen
  • Petjel saus / Je favoriete saté saus
  • Pakje Lontong
  • Komkommer (geschild en in stukjes)
  • Bakje Kentang manis .
  • Bakje Tempeh pedas
  • Bosje koriander
  • Rub: 2 el Thairub #07

Aan de slag!

  1. Zet de satéstokjes in water te weken.
  2. Snijd de kippendijen in kleine blokjes.
  3. Strooi de Thairub over de kip en hussel/masseer goed door/in.
  4. Laat de rub minimaal 45 min intrekken wanneer je dit niet de dag/avond van tevoren hebt gedaan.
  5. Steek de bbq aan met de setup direct grillen tot ongeveer 180-190 graden.
  6. Rijg de Thaise kip net iets tot over de helft aan de satéstokjes.
  7. Leg de Thai saté nu op het grillrooster en draai regelmatig tot deze gaar zijn. Bij een
    kerntemperatuur van 70-72 graden zijn ze gaar.
    Tip: Leg wat aluminiumfolie onder de stokjes zodat deze niet verbranden.
  8. Serveer de Thai saté met wat blokjes lontong, komkommer, kentang manis en tempeh pedas en wat satésaus. Enjoy!

Variatietip
Wij serveren de TRC Thai saté met lontong, gegrilde paksoi, Kentang manis en Tempeh pedas.

Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.

Winkelwagen
Scroll naar top