TRC Tonka Crème brûlée

Tonkarub

Benodigdheden

  • Je favoriete bbq met setup indirect grillen.
  • Je favoriete houtskool.
  • 5 – 6 ovenschaaltje / bakjes / kommetjes
  • Skillet / Grote ovenschaal (de ovenschaaltjes moeten hierin passen en de bbq moet nog dicht kunnen, anders kun je dit ook prima in twee etappes afbakken)
  • Brander (anders zo kort mogelijk onder een hete grill)

Bereidingstijd

Lastig in te schatten, de een is sneller dan de ander….Reken toch op een uurtje, all-in.

Boodschappenlijst

  • 5 eidooiers
  • 500 ml slagroom
  • 70 gr suiker + 4 el voor de topping
  • 1 citroen
  • 1 vanillestokje
  • Rub: 1 el (afgestreken) Tonkarub

Aan de slag!

  1. Steek de bbq aan met de setup indirect hitte 150 graden.
  2. Klop de eidooiers met 70 gr suiker met de garde tot een egaal geel mengsel. Snijd een paar stukken van de schil van de citroen. Verwarm de slagroom net tegen het kookpunt in een pannetje. Voeg het merg van het vanillestokje, het hele stokje en de citroenschil toe. Laat op laag vuur 10 minuutjes intrekken. Laat vervolgens een paar minuten afkoelen en verwijder de citroenschil en het vanillestokje. Schenk de warme room bij het eigeel en klop direct met een garde door elkaar.
  3. Zet de schaaltjes in de ovenschaal. Vul de schaaltjes met het roommengsel. Vul de ruimte tussen de schaaltjes op met heet water. Laat ze vervolgens in het waterbad in 30 minuten gaar worden op de bbq. Het water zorgt voor een constante temperatuur.
  4. Haal de bakjes vervolgens uit de oven, de crème mag nog iets wiebelen maar moet niet meer vloeibaar zijn. Laat ze afkoelen op kamertemperatuur en zet vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast.
  5. Bestrooi vlak voor het serveren met de overige suiker en brand met een brander licht bruin. Laat het niet te donker worden anders wordt de smaak bitter.

Dit recept is onder voorbehoud, bereidingstijden kunnen afwijken door gebruik van andere apparatuur of gekozen ingrediënten.

Winkelwagen
Scroll naar top